Торт «Трюфель»



Торт «Трюфель»

Бісквіт:

3 яйця

1,5ст цукру

1,5ст. сметани

3с.л. какао

1ч.л. соди + оцет

2ст. борошна

 

Для шоколадного крему Шарлот

2 яйця

1,5ст. цукру

1ст. молока

1с.л. крохмалю

2с.л. какао

400г. вершкового масла

 

Для сиропу:

Заварна кава

Цукор

коньяк

 

Приготування:

Бісквіт:

Яйця збити з цукром, додати сметану, все добре перемішати. Просіяти борошно, какао і додати соду і дрібку солі. Збити все міксером. Розігріти духовку t 180оС.  Розділити на 2 частини, деко 22см застелити пергаментом і спекти 2 коржа. Остудити.

 

Крем «Шарлот»:

Яйця і половина цукру збити. Молоко і друга половина цукру підігріти, але не кип’ятити. До яєчної суміші додаємо крохмаль і добре перемішати, потім вливаємо тоненькою цівкою молоко і добре перемішуємо. Варимо на малому вогні, або на водяній бані до запустіння. Дати остигнути. Масло і яєчна суміш мають бути кімнатної температури. Збиваємо масло і додаємо по 3ст.л. яєчної суміші. В кінці додаємо какао. Все ретельно збити.

 

Збір:

Просочити коржі сиропом. Змастити коржі  шоколадним кремом, боки торта теж змастити кремом, а верх залити шоколадом.



Категорія: Торти

Дата публікації: 2017-08-06

  Перегляди: 208





Ваш коментарій буде перший.


  Сучасні господині дуже зайняті, але їм хочеться почастувати своїх рідних тортами і випічкою, виготовленими власними руками, приготувати до святкового столу торт за якимось незвичайним рецептом. На сьогоднішній день під словом «торт» мають на увазі солодкий кондитерський виріб, що складається з декількох шарів, з кремом.

  Торт — це окраса святкового стола. Печуться вони з пісочного, бісквітного і листкового тіста. За формою торт може бути прямокутним, круглим, фігурним або ступінчастим. Торт може складатися як з одного, так і з кількох шарів тіста. Весільні торти зазвичай виготовляють в кілька ярусів. Сьогодні багато тортів прикрашаються мастикою і фігурками з неї, а ще дуже вишукано виглядають велюрові торти та торти вкриті дзеркальною глазур’ю. Сучасні метри кулінарії віддають перевагу легким, повітряним тортам – це мусові торти.

  Торт - король солодощів - здатний підняти настрій і принести свято в кожну хату! В магазині можливо придбати різноманітні види випічки, але немає кращого за домашнє печиво. Такого печива ви не придбаєте в жодному магазині. Випічка може виготовлятися з пісочного, листкового, бісквітного та заварного тіста. В середині можуть бути різноманітні начинки: горіхи, шоколад, згущене молоко тощо.

  Якщо торт вимагає на приготування багато часу, то печиво займає мало часу і ви можете порадувати ваших рідних смачним печивом до чаю та кави. Такі маленькі смаколики можна готувати в будній день, а не на свято.