Торт «Пташине молоко з баварським кремом»



Торт «Пташине молоко з баварським кремом»

Бісквіт:

1 яйце

1ст. цукру

1ст. сметани, або кефір

80г. масла

3ст.л. какао

1ч.л. сода + оцет

2ст. борошна

Дрібка солі

 

Баварський крем з білого шоколаду:

250 г. молока

50г. цукру

3 жовтка (100г)

10г. желатину

250г. білого шоколаду

500мл. вершків

Ваніль

 

Дзеркальна глазур з білого шоколаду:

2ч.л. желатину

125мл. води (50мл для желатину)

150г цукру

150мл. глюкози

150г білого шоколаду

100мл. згущеного молока

 

Приготування:

Бісквіт:

Розігріти духовку t 180оС. 

Розтопити масло і дати йому остигнути до кімнатної температури. Збити яйце та цукор,додати сметану і все перемішати. Додаємо охолоджене розтоплене вершкове масло,перемішуємо. Просіяти борошно, какао та соду. Додаємо до яєчної суміші і все перемішуємо. Ділимо тісто на 2 частини. Деко 22см. застелити пергаментом і випікати бісквіт 15 – 20хв, перевіряти шпажкою. Даємо бісквітам охолонути.

 

Заварний баварський крем:

Злийте желатин водою і дайте йому набухнути. Розігрійте молоко майже до кипіння, влийте в жовтки, змішані з цукром. Поставте на вогонь і доведіть суміш до кипіння, постійно помішуючи. Зніміть з вогню і швиденько додавайте білий шоколад. Додайте желатин. Все збити ручним блендером. Охолодіть. Верки збити до стійких піків. Змішайте збиті вершки з охолодженим, до кімнатної температури, шоколадним кремом.

 

Дзеркальна глазур:

2ч.л. желатину залити 50мл. води. До  75мл. води додати 150г. цукру та 150мл. глюкози і довести всю суміш до кипіння. Якщо ви хочете щоб торт був якогось кольору додаєте колір.  Додаємо желатин і добре його розмішуємо, але обережно, щоб не утворилися бульки. Додаємо білий шоколад і згущене молоко і збиваємо погружним блендером, не піднімаючи високо. Дати глазурі трохи застигнути.

Збір:

В роз’ємну форму покласти бісквіт. Він має бути на 1 см менший за форму. Спочатку заповнити баварським кремом місце між бісквітом і формою. Потім весь бісквіт залийте кремом (за бажанням можна додати різноманітні фрукти), Крем має трішки застигнути, щоб наступний корж не провалився. Накрийте другою частиною бісквіта, він також має бути на 1 см. менший. Знову заповнити місце між бісквітом  та формою і вилити весь крем. Розрівняти. Поставити в холодильник на ніч. Охолоджений торт залити дзеркальною глазурю.



Категорія: Торти

Дата публікації: 2017-07-15

  Перегляди: 94





Ваш коментарій буде перший.


  Сучасні господині дуже зайняті, але їм хочеться почастувати своїх рідних тортами і випічкою, виготовленими власними руками, приготувати до святкового столу торт за якимось незвичайним рецептом. На сьогоднішній день під словом «торт» мають на увазі солодкий кондитерський виріб, що складається з декількох шарів, з кремом.

  Торт — це окраса святкового стола. Печуться вони з пісочного, бісквітного і листкового тіста. За формою торт може бути прямокутним, круглим, фігурним або ступінчастим. Торт може складатися як з одного, так і з кількох шарів тіста. Весільні торти зазвичай виготовляють в кілька ярусів. Сьогодні багато тортів прикрашаються мастикою і фігурками з неї, а ще дуже вишукано виглядають велюрові торти та торти вкриті дзеркальною глазур’ю. Сучасні метри кулінарії віддають перевагу легким, повітряним тортам – це мусові торти.

  Торт - король солодощів - здатний підняти настрій і принести свято в кожну хату! В магазині можливо придбати різноманітні види випічки, але немає кращого за домашнє печиво. Такого печива ви не придбаєте в жодному магазині. Випічка може виготовлятися з пісочного, листкового, бісквітного та заварного тіста. В середині можуть бути різноманітні начинки: горіхи, шоколад, згущене молоко тощо.

  Якщо торт вимагає на приготування багато часу, то печиво займає мало часу і ви можете порадувати ваших рідних смачним печивом до чаю та кави. Такі маленькі смаколики можна готувати в будній день, а не на свято.