Печиво «Трояндочки»



Печиво «Трояндочки»

Для тіста:

200гр. масла

1 жовток

2ст.л. сметани

15гр. дріжджів

Дрібка солі

Муки скільки візьме

 

Для меренги:

1 білок

1ст. цукру

 

Для начинки:

1ст. смажених горіхів

 

Приготування:

Масло перетерти з борошном. Додати жовток, сметану та дріжджі. Замісити руками тісто, додаючи борошно, щоб тісто не липло до рук, але й не було дуже туге. Ставимо тісто у холодильник на 2год.

Горіхи підсмажити і подрібнити скалкою

 

Меренга:

Меренгу приготувати саме перед виготовленням печива. Білок збити з дрібкою солі до стійких піків. Потім у три прийоми додаємо цукор.

 

Збір:

Тісто розкачати у тоненький прямокутник, змастити меренгою і зверху посипати подрібненими горіхами. Скручуємо у рулет. Рулет розразаємо на шматочки шириною 1см. Деко вистелити пергаментом і шматочки викладаємо вниз розрізом формуючи трояндочку. Розігріваємо духовку до t 1800. Випікаємо 20хв. Даємо остигнути і посипаємо зверху цукровою пудрою. Смачного!



Категорія: Випічка

Дата публікації: 2017-06-26

  Перегляди: 115





Ваш коментарій буде перший.


  Сучасні господині дуже зайняті, але їм хочеться почастувати своїх рідних тортами і випічкою, виготовленими власними руками, приготувати до святкового столу торт за якимось незвичайним рецептом. На сьогоднішній день під словом «торт» мають на увазі солодкий кондитерський виріб, що складається з декількох шарів, з кремом.

  Торт — це окраса святкового стола. Печуться вони з пісочного, бісквітного і листкового тіста. За формою торт може бути прямокутним, круглим, фігурним або ступінчастим. Торт може складатися як з одного, так і з кількох шарів тіста. Весільні торти зазвичай виготовляють в кілька ярусів. Сьогодні багато тортів прикрашаються мастикою і фігурками з неї, а ще дуже вишукано виглядають велюрові торти та торти вкриті дзеркальною глазур’ю. Сучасні метри кулінарії віддають перевагу легким, повітряним тортам – це мусові торти.

  Торт - король солодощів - здатний підняти настрій і принести свято в кожну хату! В магазині можливо придбати різноманітні види випічки, але немає кращого за домашнє печиво. Такого печива ви не придбаєте в жодному магазині. Випічка може виготовлятися з пісочного, листкового, бісквітного та заварного тіста. В середині можуть бути різноманітні начинки: горіхи, шоколад, згущене молоко тощо.

  Якщо торт вимагає на приготування багато часу, то печиво займає мало часу і ви можете порадувати ваших рідних смачним печивом до чаю та кави. Такі маленькі смаколики можна готувати в будній день, а не на свято.