Торт «День і ніч»



Торт «День і ніч»

Для бісквіта:

1ст цукру

1ст. сметани

2 яйця

1\2ч.л. крохмалю

1ч.л. соди

100гр шоколаду

1ст. борошна

Дрібка солі

 

Для коржів на амонію:

50гр. масла

50гр. цукру

1 яйце

200гр. борошна

1\2ст.л. амоніаку

1\2 ч.л. соди

50гр. сметани

 

Для масляно – заварного крему:

700гр. молока

3 яйця

4ст.л. крохмалю

2 ст.л. борошна

300гр. цукру

1п. ванілі

500гр. вершкового масла

 

Приготування:

Бісквіт:

Розтопити шоколад на водяній бані, або в мікрохвильові. Яйця збити з цукром і додати охолоджений розтоплений шоколад. До цієї суміші додати сметану і добре вимішати. Просіяти борошно, крохмаль і соду. Частинами додавати до суміші добре вимішуючи. Додати дрібку солі і збити міксером. Розігріти духовку до 1800С. Деко 22см застелити пергаментом. Випікати бісквіт 20хв(залежить від духовки). Можна випікати один бісквіт і потім його розділити на 2 частина, а можна – 2, як ви любите. Дати бісквіту остигнути.

 

Білі коржі на амонії:

Розтопити масло і додати цукор, все перемішати. До масляної суміші додати яйця та сметану. Знову все добре перемішати. Просіяне борошно змішати з амоніаком і содою. Сухі інгредієнти додаємо частинами до масляної суміші. Замісити тісто і залишити його на холоді на кілька годин,а краще на ніч.

Розігріти духовку до 1800С. Випікаємо 3 коржа (один корж можна використати для обсипки).

 

Крем:

Збити яйця з цукром. До збитих яєць додати крохмаль, борошно, ваніль. Все добре перемішати. Влити частинами молоко, добре перемішуючи. Поставити на малий вогонь і варити до загустіння. Крем охолодити. Збити вершкове масло міксером до пишності. До збитого  масла порціями додаємо заварний крем, постійно збиваючи. Важливо пам’ятати, що масло і крем мають бути однакової температури (кімнатної). Даємо охолонути. Крем готов.

 

Збір:

Розділимо заварний крем на 3 частини. На низ ставимо шоколадний бісквіт. Промазуємо його частиною заварного крему і перекладаємо фруктами чи желе (за бажанням). Фрукти зверху тоненько змастити кремом. Далі ставимо білий корж і теж змазуємо кремом як і перший корж. Наступний корж знову білий. І останній шоколадний бісквіт. (Коржі можна чергувати шоколадний - білий – шоколадний - білий). Зверху залити розтопленим шоколадом. Змасти бік торта залишками крему і обсипати крихтами коржа. Залишити торт для просочування.  Добре подавати через 8 годин, я залишаю на ніч. Пригошати охолодженим. Смачного!



Категорія: Торти

Дата публікації: 2017-06-26

  Перегляди: 125





Коментарії:

Ім'я: Марія Бабка

Дата: 2017-07-14

Дуже смачний торт, дітям сподобався



  Сучасні господині дуже зайняті, але їм хочеться почастувати своїх рідних тортами і випічкою, виготовленими власними руками, приготувати до святкового столу торт за якимось незвичайним рецептом. На сьогоднішній день під словом «торт» мають на увазі солодкий кондитерський виріб, що складається з декількох шарів, з кремом.

  Торт — це окраса святкового стола. Печуться вони з пісочного, бісквітного і листкового тіста. За формою торт може бути прямокутним, круглим, фігурним або ступінчастим. Торт може складатися як з одного, так і з кількох шарів тіста. Весільні торти зазвичай виготовляють в кілька ярусів. Сьогодні багато тортів прикрашаються мастикою і фігурками з неї, а ще дуже вишукано виглядають велюрові торти та торти вкриті дзеркальною глазур’ю. Сучасні метри кулінарії віддають перевагу легким, повітряним тортам – це мусові торти.

  Торт - король солодощів - здатний підняти настрій і принести свято в кожну хату! В магазині можливо придбати різноманітні види випічки, але немає кращого за домашнє печиво. Такого печива ви не придбаєте в жодному магазині. Випічка може виготовлятися з пісочного, листкового, бісквітного та заварного тіста. В середині можуть бути різноманітні начинки: горіхи, шоколад, згущене молоко тощо.

  Якщо торт вимагає на приготування багато часу, то печиво займає мало часу і ви можете порадувати ваших рідних смачним печивом до чаю та кави. Такі маленькі смаколики можна готувати в будній день, а не на свято.