Торт медовий бісквіт з чорносливом



Торт медовий бісквіт з чорносливом

Для медових коржів:

1ст. цукру

1ст.л. масла

3 яйця

1ч.л. соди

1ч.л. горілки

1ст.л. меду

Дрібка солі

Борошна скільки візьме.

 

Для вершкового крему:

1л. вершків

1,5ст. цукру

300гр. чорнослива

Ваніль

 

Приготування:

Бісквіт:

На водяній бані спочатку змішати цукор та вершкове масло. Додаємо яйця, соду, горілку та мед і збиваємо до пишної піни. Знімаємо з водяної бані і додаємо борошно. Борошна скільки візьме, замісити не дуже круте тісто. Тісто розділити на 4 – 5 частин (залежить від форми). Змастити маслом форму 22см. Розігріти духовку до t 1700. Випікаємо коржі 10 – 15хв.

 

Крем:

Вершки збити з цукром до стійких піків. Чорнослив перемолоти через м’ясорубку. Чорнослив додати до збитих вершків.

 

Збір:

Коржі змастити вершковим кремом, боки обсипати , верх залити шоколадом. Зверху прикрасити чорносливом в шоколаді.



Категорія: Торти

Дата публікації: 2017-06-26

  Перегляди: 90





Ваш коментарій буде перший.


  Сучасні господині дуже зайняті, але їм хочеться почастувати своїх рідних тортами і випічкою, виготовленими власними руками, приготувати до святкового столу торт за якимось незвичайним рецептом. На сьогоднішній день під словом «торт» мають на увазі солодкий кондитерський виріб, що складається з декількох шарів, з кремом.

  Торт — це окраса святкового стола. Печуться вони з пісочного, бісквітного і листкового тіста. За формою торт може бути прямокутним, круглим, фігурним або ступінчастим. Торт може складатися як з одного, так і з кількох шарів тіста. Весільні торти зазвичай виготовляють в кілька ярусів. Сьогодні багато тортів прикрашаються мастикою і фігурками з неї, а ще дуже вишукано виглядають велюрові торти та торти вкриті дзеркальною глазур’ю. Сучасні метри кулінарії віддають перевагу легким, повітряним тортам – це мусові торти.

  Торт - король солодощів - здатний підняти настрій і принести свято в кожну хату! В магазині можливо придбати різноманітні види випічки, але немає кращого за домашнє печиво. Такого печива ви не придбаєте в жодному магазині. Випічка може виготовлятися з пісочного, листкового, бісквітного та заварного тіста. В середині можуть бути різноманітні начинки: горіхи, шоколад, згущене молоко тощо.

  Якщо торт вимагає на приготування багато часу, то печиво займає мало часу і ви можете порадувати ваших рідних смачним печивом до чаю та кави. Такі маленькі смаколики можна готувати в будній день, а не на свято.