Торт «Шоколадний бум»



Торт «Шоколадний бум»

Для бісквіта:

2ст. борошна

1,5ст цукру

1,5ст. сметани

3 яйця

3ч.л. крохмалю

1, 5ч.л. соди

150г. шоколаду

Дрібка солі

 

Для крему:

200г. шоколаду

200г. цукрової пудри

3ст.л. какао

125г. творога

80г. масла

150г. вершків

 

Для сиропу:

Заварна кава

Цукор

коньяк

 

Шоколадна глазур:

175 г чорного шоколаду 
100 г вершкового масла 

 

Приготування:

Сироп:

Приготуйте сироп для коржів (можна раніше) заваріть каву, дайте настоятися, процідіть,  додайте цукор і коньяк. Сироп можна зберігати в холодильнику. Просочувати коржі тільки холодним.

Бісквіт:

Шоколад розтопити.  Яйці збити з цукром і додати розтоплений шоколад. Добре перемішати, додати сметану, перемішати. Просіяти борошно, соду, крохмаль, все збити міксером. Розігріти духовку t 180оС. Форму 22см застелити пергаментом і випікати  2 коржа. Готовність перевірити шпажкою. Дати бісквітам остигнути на решітці.

 

Крем:

Холодний творог збити з м’яким маслом на блендері, якщо не має блендера творог перетерти через сито і тоді збити з маслом. Шоколад розтопити у мікрохвильові, або на водяній бані і дати остигнути. До сирно – масляної суміші додати розтоплений  шоколад, цукрову пудру та какао і збити міксером. Окремо збити вершки до стійких піків. Додати збиті вершки до сирно – масляної суміші і все збити міксером до однорідності. Дати крему охолодитися. Для такого торта потрібно 1,5 порції крему.

 

Збір торта.

Розріжте бісквіти навпіл, у вас вийде 4 коржа, просочіть їх сиропом. Розділіть крем на 3 частини, змастіть ним коржі, а верх залийте шоколадною глазурю.



Категорія: Торти

Дата публікації: 2017-06-26

  Перегляди: 77





Ваш коментарій буде перший.


  Сучасні господині дуже зайняті, але їм хочеться почастувати своїх рідних тортами і випічкою, виготовленими власними руками, приготувати до святкового столу торт за якимось незвичайним рецептом. На сьогоднішній день під словом «торт» мають на увазі солодкий кондитерський виріб, що складається з декількох шарів, з кремом.

  Торт — це окраса святкового стола. Печуться вони з пісочного, бісквітного і листкового тіста. За формою торт може бути прямокутним, круглим, фігурним або ступінчастим. Торт може складатися як з одного, так і з кількох шарів тіста. Весільні торти зазвичай виготовляють в кілька ярусів. Сьогодні багато тортів прикрашаються мастикою і фігурками з неї, а ще дуже вишукано виглядають велюрові торти та торти вкриті дзеркальною глазур’ю. Сучасні метри кулінарії віддають перевагу легким, повітряним тортам – це мусові торти.

  Торт - король солодощів - здатний підняти настрій і принести свято в кожну хату! В магазині можливо придбати різноманітні види випічки, але немає кращого за домашнє печиво. Такого печива ви не придбаєте в жодному магазині. Випічка може виготовлятися з пісочного, листкового, бісквітного та заварного тіста. В середині можуть бути різноманітні начинки: горіхи, шоколад, згущене молоко тощо.

  Якщо торт вимагає на приготування багато часу, то печиво займає мало часу і ви можете порадувати ваших рідних смачним печивом до чаю та кави. Такі маленькі смаколики можна готувати в будній день, а не на свято.