Торт «Орхідея»



Торт «Орхідея»

Рецепт цього шикарного торта я знайшла в інтернеті, але вдосконалила. Він дуже смачний та потребує часу для його приготування. Торт поєднує в собі білкові коржі з горіхами, зефір, мармелад та крем Шарлот. Середня складність приготування, але це цього варте.  Спробуйте і не пошкодуєте.

Для шоколадного бісквіта:

1ст. цукру

1ст. сметани

2 яйця

1, 5ч.л. крохмалю

1ч.л. соди

100гр шоколаду

1ст. борошна

Дрібка солі

 

Для коржів  безе:

4 білка

1ст. цукру

100гр. кокосової стружки

1\2ст. горіхів

 

Для шоколадного крему Шарлот

2 яйця

1,5ст. цукру

1ст. молока

1с.л. крохмалю

2с.л. какао

600г. вершкового масла

Ще потрібно:

4 шт великого зефіру (різного кольору)

250 гр. мармеладу

100гр. шоколаду для декору

Приготування:

Бісквіт:

Розтопити шоколад на водяній бані, або в мікрохвильові. Яйця збити з цукром і додати охолоджений розтоплений шоколад. До цієї суміші додати сметану і добре вимішати. Просіяти борошно, крохмаль і соду. Частинами додавати до суміші добре вимішуючи. Додати дрібку солі і збити міксером. Розігріти духовку до 1800С. Деко 22см застелити пергаментом. Випікати бісквіт 20хв(залежить від духовки). Можна випікати один бісквіт і потім його розділити на 2 частина, а можна – 2, як ви любите. Дати бісквіту остигнути.

 

Безе:

Білки збити з дрібкою солі до стійких піків (пам’ятайте білки мають бути холодні, вінчик і посуд мають бути сухими, чистими та охолодженими).До збитих білків додаємо цукор у 3 прийоми. Все добре збити. До збитих білків додаємо кокосову стружку та горіхи. Обережно перемішати. Має вийти 2 коржа. Сушимо при t1500 поки на стануть твердими. Білкові коржі потрібно випікати заздалегідь, вони мають постояти (сутки).

Крем «Шарлот»:

Яйця і половина цукру збити. Молоко і друга половина цукру підігріти, але не кип’ятити. До яєчної суміші додаємо крохмаль і добре перемішати, потім вливаємо тоненькою цівкою молоко і добре перемішуємо. Варимо на малому вогні, або на водяній бані до запустіння. Дати остигнути. Масло і яєчна суміш мають бути кімнатної температури. Збиваємо масло і додаємо по 3ст.л. яєчної суміші. В кінці додаємо какао. Все ретельно збити.

 

Збір торта:

Зефір розділити навпіл та перерізати, мармелад теж розрізати.

На низ кладемо шоколадний бісквіт, далі частину крему. На крем викладаємо четвертинки зефіру, чергуючи білий і рожевий. Зефір зверху змастити кремом. На крем кладемо безе і верх тоненько змащуємо кремом і накриваємо другим безе. На друге безе кладемо частину крему і на крем викладаємо мармелад і також змащуємо кремом. Верх накриваємо другим шоколадним бісквітом. Залишками крему змастити боки. Верх торта залити шоколадом. Смачного!



Категорія: Торти

Дата публікації: 2017-06-25

  Перегляди: 364





Ваш коментарій буде перший.


  Сучасні господині дуже зайняті, але їм хочеться почастувати своїх рідних тортами і випічкою, виготовленими власними руками, приготувати до святкового столу торт за якимось незвичайним рецептом. На сьогоднішній день під словом «торт» мають на увазі солодкий кондитерський виріб, що складається з декількох шарів, з кремом.

  Торт — це окраса святкового стола. Печуться вони з пісочного, бісквітного і листкового тіста. За формою торт може бути прямокутним, круглим, фігурним або ступінчастим. Торт може складатися як з одного, так і з кількох шарів тіста. Весільні торти зазвичай виготовляють в кілька ярусів. Сьогодні багато тортів прикрашаються мастикою і фігурками з неї, а ще дуже вишукано виглядають велюрові торти та торти вкриті дзеркальною глазур’ю. Сучасні метри кулінарії віддають перевагу легким, повітряним тортам – це мусові торти.

  Торт - король солодощів - здатний підняти настрій і принести свято в кожну хату! В магазині можливо придбати різноманітні види випічки, але немає кращого за домашнє печиво. Такого печива ви не придбаєте в жодному магазині. Випічка може виготовлятися з пісочного, листкового, бісквітного та заварного тіста. В середині можуть бути різноманітні начинки: горіхи, шоколад, згущене молоко тощо.

  Якщо торт вимагає на приготування багато часу, то печиво займає мало часу і ви можете порадувати ваших рідних смачним печивом до чаю та кави. Такі маленькі смаколики можна готувати в будній день, а не на свято.